top of page

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on paitsi lempeä ja rentouttava myös hyvin tehokas hoitomuoto. Se vapauttaa verenkiertoa pään, niskan, hartioiden ja käsivarsien seudulla, jolloin hapen ja ravinteiden vaikutus paranee ja kuona-aineiden poistuminen tehostuu tällä stressin kuormittamalla kehon alueella. Lihas- ja hermokudosten rentoutuessa lihasjännitys pienenee ja liikkuvuus lisääntyy. Tämä saattaa helpottaa erilaisia kiputiloja, kuten jännityspäänsärkyä. Vaikutukset esimerkiksi päänsäryn hoidossa näkyvätkin usein jo parin hoitokerran aikana. Yleisesti jännitystilojen purkamiseen suositellaan 4-7 kerran hoitosarjaa, aluksi viikon välein, ja myöhemmät hoitokerrat noin 1-2 kuukauden välein.

Pään hierominen vahvistaa hiuspohjan verenkiertoa nopeuttaen solujen uusiutumiskykyä ja edistäen tervettä hiustenkasvua. Silmien alueen verenkierron aktivoituminen puolestaan rentouttaa ja rauhoittaa silmien lihaksistoa kirkastaen katsetta ja vähentäen niiden väsymistä. Vilkastunut verenkierto kuljettaa aivoille happea. Se parantaa keskittymistä ja selkeyttää ajattelua sekä helpottaa henkistä väsymystä.

Hoidon ajan asiakas voi levätä selkänojallisessa tuolissa istuen. Alussa hierotaan klassista hierontaa kevyemmillä, hellittämiseen kutsuvilla otteilla hartiat ja olkavarret, jonka jälkeen siirrytään niskan alueen hoitoon pehmeillä hierovilla liikkeillä. Pään alueen hoito käsittää monipuolisen hoitosarjan, joka hyödyntää edelleen rentoutumisen rytmiä. Hoidon lopussa hierotaan vielä korvat ja hoito päättyy tasapainottavaan kasvojen painelu- ja sivelytekniikkaan. Hieronnan aikana vastaanottajalla on lupa olla puhumatta ja hoitajakin hiljentyy kunnioittamaan tätä mahdollisuutta hyvän olon kokemukselle antautumiseen.

 

Antaisitko itsellesi lempeän hetken? Tervetuloa nauttimaan hoidosta!

Hierontaa ei ole tarkoitettu korvaamaan lääkärin antamia hoitoja.

Intialainen päähieronta Lahti
”Et voi ennustaa, milloin armo virtaa sinuun; voit vain odottaa. Rentoudu.”
-Amma
bottom of page